Der er mange overvejelser forbundet med at indrette og passe sin bolig indvendigt og udvendigt. Hvilken stil skal du gå efter? Hvad med solafskærmning? Hvordan kan boligen komme til at se bedst ud udefra? Solfilm kan gøre rigtig meget for din boligs udseende. Måske forbinder du ordet ”solfilm” med den sorte belægning, der var fremme mange år tilbage, men der er sket rigtig meget siden dengang. I dag er udvalget meget større, og du kan endda få transparent solfilm, således at du opnår de mange fordele, uden at det er på bekostning af boligens udseende. Du kan derfor gøre rigtig meget for at forbedre din boligs udseende blot med nogle få justeringer.

Hvad skal du vælge?

Der findes tre forskellige slag solfilm; spejlfilm, transparent og neutral. Hver type egner sig til forskellige formål, så derfor skal du først og fremmest finde ud af, hvad det største problem er. Vil du undgå, at fremmede kigger ind af dine vinduer? Bliver din computerskærm eller dit fjernsyn blændet af solen? Opvarmer solen din bolig for meget? Lukker dine vinduer for meget lys ind? Hvis du blot ønsker at skærme af for uvedkommendes indkig i din bolig, så er spejlfilm det optimale valg. Som navnet antyder, så giver det vinduerne en spejleffekt og reflekterer i høj grad både varme og lys. Den transparente filmtype kan næsten ikke ses på ruden, og den reflekterer en god del af solens varme. Ønsker du ikke at ændre på lysindfaldet, så er den transparente film til dig. Ønsker du derimod at undgå så meget af solens varme som muligt, skal du i stedet vælge den neutrale filmtype. Den toner ruderne en anelse, men det er ikke mærkbart.

Lad din glarmester hjælpe dig

Solfilm kan gøre meget for boligens udseende og indeklima alt efter, hvilken filmtype du vælger. Desuden vil du opleve, at dine ting ikke falmer i solen. Blandt andet derfor er solfilm en god måde at optimere din boligs udseende uden at foretage permanente ændringer. Med en glasskraber, varmt vand og sæbe kan du nemlig fjerne det igen. Det efterlader altså ingen mærker eller skader på dine ruder, hvis det er monteret korrekt. Mange arkitekter benytter solfilm som solafskærmning, netop fordi det ikke ødelægger de mere æstetiske aspekter af boligen. Det klarer nemlig alle de opgaver, som markiser, persienner og gardiner ellers varetager.

Du kan få solfilm både til indendørs og udendørs brug. Her kan du med fordel tage en snak med din glarmester for fastslå, hvilken type, der passer bedst til dine vinduer og dine behov. Har du lavenergivinduer, skal det nemlig tages med i overvejelserne. Hvis du eksempelvis på egen hånd monterer meget tonet solfilm, så kan du risikerer, at dine ruder springer på grund af varmen. Din glarmester kan vejlede dig og hjælpe dig hele vejen, så du får et resultat, som du er tilfreds med. Braestrup har stor erfaring med montering af solfilm både på erhvervsbygninger og private boliger. Du er derfor garanteret en grundig vejledning og et resultat, der holder i mange år.