Vil du gerne gøre din bolig lidt mere klar til den varme årstid? Det kan ofte føles som noget af et projekt, hvis det hele skal gøres klar, så det står snorlige, til sommeren vælter ind over os. Måske bliver projektet helt droppet, fordi det er for uoverskueligt.

Det er dog ikke nødvendigt at droppe det fuldstændigt. Der findes nemlig måder, hvorpå du kan få hjemmet til at fremstå stilet og flot – måske endda mere end det i virkeligheden er. Her får du nogle tips til, hvordan du gør en forskel, uden det behøver være uoverskueligt.

Ryd op

Det er måske det mest banale tip, du kan få. Ikke desto mindre, så er det en stor udfordring for mange at få ryddet op løbende. Det gør en kæmpe forskel for et hjem, at det virker ryddeligt, og det giver en langt større ro i et rum, hvis der ikke flyder alt for meget. Det får i øvrigt dit hjem til at fremstå mere rummeligt, hvis der ikke roder.

Selvom du skal rydde op, så skal hjemmet stadig være personligt. Du skal ikke gemme det hele ind under sengen, bare fordi du holder det pænt og ordentligt. Tænk lidt over, hvor dine personlige ting skal stå, så de måske fremstår tilfældige, men hvor det er helt overlagt fra din side.

Gør noget ved terrassen

Når det bliver sommer, vil du formentlig gerne bruge flest mulige timer i solen på din terrasse. Der er dog ikke noget værre end at sidde på en terrasse fyldt med skidt og snavs, og hvor det mest af alt ligner en synkende skude. Terrassen skal plejes, så du får mest muligt glæde af den.

Få fjernet eventuelt ukrudt, så gæsterne kan se, at du har gjort noget for at holde det. Placer dine havemøbler, så det passer med sollyset, og køb nogle pæne hynder, som får terrassen til at fremstå hyggelig. Der skal slet ikke så meget til, før du har en dejlig terrasse, hvor du kan nyde dine soltimer med dem, du holder af.

Få folk til at føle sig velkomne

En af de bedste måder at få huset sommerklar på er ved at få dine gæster til at føle sig velkomne. Et godt trick er at sørge for, at du selv føler dig velkommen. Har du lyst til at træde indenfor, når du står udenfor huset? Ser terrassen hyggelig ud, og får du lyst til at sætte dig og spise en is? Stil dig selv nogle af de spørgsmål, for hvis du kan svare ja til dem, så kan dine gæster formentlig også.

Mal dine havemøbler

Det er et af de steder, hvor du virkelig kan ændre noget og få dit hjem til at fremstå frisk. Hvis du maler dine havemøbler i en ny farve, vil det give et nyt pust til din terrasse. Det kan samtidig være et lidt sjovt projekt for dig, hvis du har lyst til selv at gøre noget ved dit hjem udendørs.

Hvis du er bange for, at dine malerevner ikke rækker, så kan du altid give dem olie. Det giver en flot mørk farve, og det er lidt nemmere at håndtere.