Der findes utallige teorier og teknikker til at sammensætte og skabe den perfekte garderobe. Nogle mennesker foretrækker at begrænse antallet af tøjstykker til et minimum, hvorimod andre ikke kan få nok tøjstykker i garderoben. Nogle mennesker foretrækker nemlig at købe få, dyre og lækre kvalitets tøjstykker, hvorimod andre foretrækker at købe mange, billigere stykker tøj. Der er ingen regler eller love for, hvad der er den bedste vej til en ideel garderobe. Dog findes der nogle simple tips og tricks, der giver en mere overskuelig, lækker og indbydende garderobe.

Den rette balance i garderoben

Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan den ideelle garderobe ser ud. Nogle foretrækker et valg af muligheder og tøj i mange forskellige farver, mønstre og stilarter. Andre foretrækker enkelte basisvarer i nedtonede farver. Der kan være fordele og ulemper ved begge garderobetyper. Førstnævnte garderobe med de mange farver, mønstre og stilarter vil nemt kunne fare vild i det store udvalg. Det kan være svært at sammensætte tøjet, så det giver et pænt og stilsikkert udtryk. Anden nævnte garderobe derimod vil have det modsatte problem. Det vil nemlig i høj grad være svært at skabe et spændende og personligt udtryk, når alt tøjet er basis i kedelige nedtonede farver.

Begge garderober vil gavne af at kigge lidt på hinanden. Den ideelle garderobe findes nemlig et sted imellem disse to yderpunkter. Det første tip til en perfekt overskuelig garderobe er, at man udelukkende investerer i kvalitetstøj, der holder længere end en enkelt sæson. Kvalitetstøj behøver dog langt fra være lig med kedeligt basistøj – se hjemmesiden her. Desuden er det vigtigt udelukkende at købe tøj, der er flatterende og klædeligt på kroppen. Det handler derfor om at være bevidst om sin egen kropsform i forhold til tøjets pasform og størrelse.

En garderobe med plads og struktur

Når man taler om den ideelle garderobe, er det ofte indholdet i garderoben, man har tendens til at fokusere på. Dette er dog ikke den eneste komponent til en ideel garderobe. Også garderobeskabet har nemlig en stor betydning for, om der er tale om en ideel garderobe. Garderobeskabet er nemlig med til at skabe struktur og overblik over alle tøjstykkerne.

Den perfekte garderobe har nemlig et perfekt garderobeskab. Nu tænker du sikkert, hvad der afgør, om et garderobeskab er perfekt? Der findes mange faktorer, der spiller ind på valget af garderobeskab. Garderobeskabet skal være stort nok til at rumme alle tøjstykkerne. Ligeledes skal der være plads til at opbevare de forskellige stykker tøj optimalt. Noget tøj opbevares bedst ved at ligge foldet sammen, hvorimod andet tøj skal hænge på bøjle. Det optimale garderobeskab indeholder derfor både hylder og bøjlestang – se mere på trademax.dk.

Det er nemlig altafgørende, at tøjet bliver opbevaret korrekt. Når tøjstykkerne bliver opbevaret optimalt holder det sig nemlig flot i længere tid. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilket garderobeskab man vælger, hvis ønsket er en ideel garderobe.