I små hjem kan det være svært at få plads til det hele. I hvert fald hvis du tænker traditionelt og indretter med udgangspunkt i rummets vandrette flade. Vil du have ekstra plads, kan du derfor med fordel tænke lidt alternativt. Tænk i højden, og tænk kreativt. Så får du mere plads til både stort og småt og bliver gladere for din bolig, som den er!

Jo ældre vi bliver, des flere ting ejer de fleste af os. Derfor skal der løbende tænkes i nye opbevaringsløsninger, hvis ikke vi skal blive ved at flytte fra sted til sted i jagten efter den ekstra plads, der få år senere ikke viser sig at være nok alligevel. Ved at tænke kreativt kan der hurtigt blive plads til alle dine ting. Læs med her, og få vores bedste tips til, hvordan du kan tænke i højden og dermed få flere kvadratmeter til rådighed i din bolig – helt uden at skulle til at bygge om eller flytte rundt på rummene.

Vælg møbler, der kan gøres mindre

Vores møbler er oftest det, der fylder mest i hjemmet, og det kan være svært at gøre noget ved. Bor du småt, eller vil du generelt gerne have mere plads i dit hjem, kan du med fordel gå efter møbler, der kan klappes sammen, eller som kan udfylde flere funktioner. Et klapbord kan nemt slås sammen, når det ikke er i brug, ligesom at det samme bord nemt kan bruges som både spisebord og skrivebord. Hæng eventuelt også dine stole op på kroge på væggen, når de ikke er i brug, eller vælg klapstole. Så får du frigjort mere gulvplads i det daglige.

Sov i højden, og få frigjort plads på gulvet

Ligesom at du kan hænge dine stole op på væggen for at få frigjort gulvplads, så kan du også permanent få mere plads på gulvet ved at vælge en høj eller halvhøj seng – eller eventuelt ved at etablere en hems i din bolig, hvis du har mulighed for det. Dette er særligt et godt tip i en 1-værelses lejlighed, hvor der skal være plads til mange funktioner i det samme rum. Igen kan du også tænke i møbler med flere funktioner ved eksempelvis at købe en sovesofa, der kan fungere både som sofa om dagen, når venner og familie kigger forbi, og som seng om natten, når du selv skal sove.

 

Der er mange måder, du kan få mere plads i hjemmet. Vores ordnede råd er at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter og at rydde ud i de ting, du ikke længere bruger. Slå flere funktioner sammen, tænk kreativt og nyd din bolig og alle dens mange muligheder – uanset om du bor stort eller småt!