Trænger juniors seng til at blive skiftet ud? Det kan være svært at overskue det efterhånden store sortiment af barnesenge. Derfor får I her tre gode råd, der kan hjælpe jer med at finde en juniorseng, som jeres barn med garanti bliver glad for.

Komfort er vigtigst

Først og fremmest er det allervigtigste, at sengen er komfortabel og understøtter barnets søvn. Søvn er uhyre vigtigt for børn, som udskiller væksthormoner, genopbygger celler og bearbejder dagens indtryk, mens de sover. Derudover har veludhvilede børn et bedre immunforsvar, ligesom de kan koncentrere sig om for eksempel skolearbejde i længere tid ad gangen. Med andre ord er god og sammenhængende nattesøvn afgørende for børns udvikling og trivsel. Derfor skal de sove i en seng med en god madras.

Desværre findes der ikke én ”rigtig” madras, der passer til alle. Det afhænger i høj grad af vægt, kropsbygning og personlige præferencer. Derfor er der ikke andet for, end at prøve jer frem i fællesskab med barnet. I kan eventuelt rådføre jer hos en ekspert, der sandsynligvis vil kunne hjælpe jer med at finde den helt rigtige.

Kvalitet over pris

Selvom det ikke er muligt at udpege en ”rigtig” seng, er der alligevel nogle rettesnore, man kan gå efter. Det kan betale sig at vægte kvalitet højere end pris. Senge og madrasser i høj kvalitet er typisk mere komfortable end de billigere modeller. Derudover holder de også længere og kan dermed bruges mange år ud i fremtiden og endda måske gå i arv til mindre søskende.

I kan også gøre noget godt for jeres barn ved at vælge en seng, som er produceret med et bæredygtigt og naturligt formål. Mange sengestel er belagt med maling, der indeholder giftige stoffer, og det kan være skadeligt for barnet at opholde sig i nærheden af den. Derfor bør I holde øje med, hvad sengen egentlig er lavet af, når I vælger den, så I netop ikke udsætter jeres barn for unødvendig kemi.

Tænk på barnets interesser og behov

Sidst, men ikke mindst, bør i også inddrage jeres barn i beslutningen. Han eller hun har garanteret en masse ideer og forestillinger om, hvordan sengen skal se ud. Selvfølgelig skal barnet ikke have frit valg på alle hylder, men det er klart en fordel at lytte til ideerne og ønskerne. Sengen er på mange måder midtpunktet i ethvert børneværelse, og derfor er det vigtigt at barnet oplever et tilhørsforhold til den. Det kan han eller hun få ved netop selv at have været med til at vælge den.